Sunteti membru intr-o asociatie de pescuit?

Sunteti membru intr-o asociatie de pescuit?
 

Faza lunii

Autentificare

Inainte sa va autentificati, trebuie sa va inregistrati! Datele de acces de pe forum NU sunt valabile!Dupa inregistrare veti putea vedea mai multe continuturi sau puteti scrie articole pentru acest site
Inceputul meu PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 23
Cel mai slabCel mai bun 
Povesti si amintiri - Asa am inceput!
Scris de andi_tl   
Vineri, 25 Decembrie 2009 10:14

Acest articol a fost preluat de pe forumul nostru, din rubrica "Vintage" moderata de catre Marian Nitu!

Articolul a fost scris de catre userul nostru, andi_tl!

 

Prin primavara lui '86 ( aveam aproape 7ani) am primit primul meu bat ( care nu avea drept scop pecuitul, aceasta intrebuintare i-am dat-o eu cu cateva luni mai tarziu) avea aproximativ 1,5m si era din alun ( taiat din padurea de la marginea Peciului, de catre Dan, un fost cumnat de-al meu) silc si ac am primit de la un vecin cu cativa ani mai mare decat mine, iar plumb am taiat dintr-o teava de apa si l-am batut cu ciocanul, pluta a fost dintr-o bucata de pana de gasca ( gasita pe strada).Cea mai buna nada si momeala era painea, cu altceva nu pescuiam pe canalul din spatele casei vecinului meu.Ma distram copios cu caraseii pe care ii prindeam si apoi ii aduceam la pisicute sa manace. Ocazional mai prindeam cate o caracuda "aurie" care de fapt peste cativa ani mi-am dat seama ca erau crapusteni.


Una dintre primele mele tragedii pe malul apei s-a intamplat cand mi s-a rupt acul si a trebuit sa leg altul in loc, eram singur si nu stiam sa leg asa ca avand ac cu inel am facut doua noduri si uite asa am mai pescuit o vara.
Primul bat adevarat a fost din fibra de sticla din doua bucati de 2,75, rusesc si avea pe el o ruleta si silc de 0,4mm, inca mai am batul ( varful mi s-a rupt de mai multe ori si l-am inlocuit insa am pastrat mare parte din bucatile rupte, ruleta o mai pastrez si acum). Acest bat l-am primit de la un amic bun de-al meu Dan, care m-a si initiat in ale pescuitului, el mi-a inoculat microbul pescuitului si dragul de a sta pe malul apei si sa privesc neclintit varful lansetei in speranta ca se va misca odata cu muscatura pestelui. Acest lucru se intampla intr-o dimineata de iulie a anului '87.
Va voi povesti mai multe despre aceasta zi de neuitat pentru mine intr-o alta poveste, cum de altfel o sa-mi faca placere sa va zic si despre betele descoperite in podul casei, despre plimbarile pe portbagajul bicicletei fratelui meu care ma purta peste tot in lungul Timisului si al canalelor de atunci, despre prima noapte petrecuta pe Timis. despre primul somoteu prins .

Ultima actualizare în Sâmbătă, 26 Decembrie 2009 23:28
 

Poze de pe forum!

Cine este online

Avem 39 vizitatori online

Reclama dumneavoastra!

Reclama dumneavoastra pe acest site? Pentru 500 RON / an obtineti 1 banner pe site si dreptul sa postati anunturi comerciale pe forum - rubrica personala inclusv!
Va rugam sa ne contactati la t3@banatul.eu sau apbanatul@rdstm.ro

Plute Pandy

Vizitatori

Astazi58
Ieri66
Saptamana239
Luna2015
Total609208